Det börjar med dina drömmar och idéer

Vi vet av erfarenhet att det är många frågor som söker svar när man börjar fundera på en ny takvåning. Vi är redo att ge dig svar och ta fram förslag till dig för att du ska kunna avgöra om en ny takvåning med ett taklyft kan vara en bra lösning för ditt hus. Alla hus och projekt är på något sätt olika. Därför ska du ta kontakt med oss för att få svar på dina frågor och en prisindikation. För att vi ska kunna ge dig en offert och arkitektskisser krävs ett hembesök då någon av våra säljare besöker dig hemma och tillsammans går genom förutsättningarna på plats.

Håller mitt hus?

Den första frågan många ställer sig är om just deras hus klarar en ny våning. Vår erfarenhet är att de flesta hus i Skandinavien har en konstruktion som gör det möjligt att bygga ut huset på höjden med en ny takvåning. Våra kvalificerade konstruktörer tar fram en trygg och anpassad lösning för just ditt hus vilket gör att du kan ta del av fördelarna med att bygga ut ditt hus uppåt.

• Ni kan bo kvar i ert hus innan, under och efter taklyftet
• Barnen behöver inte byta skola, dagis, idrottslag, fritidsaktiviteter
• Bo kvar i er invanda miljö – ingen förändring avseende grannar, resväg till arbetet, sociala nätverk eller barnens kompisar
• Undvik krångel och alla kostnader som är förknippade med att flytta

Får jag höja mitt hus?

Din fastighet ingår normalt sett i en kommunal översiktsplan och en detaljplan. Där framgår det vad som gäller angående byggnadshöjd samt taklutning. Ibland är det svårt att som lekman förstå hur reglerna ska tolkas. Ett tips kan vara att titta på hur dina grannars hus i kvarteret ser ut, det kan ge en första fingervisning om hur man får bygga ut.

Du kan också kontakta bygglovsavdelningen i din kommun och fråga om du får bygga på en takvåning. Be att få en kopia av detaljplanen, ofta finns de digitalt och du kan få den skickad via mail. Ibland är det svårt att förstå hur reglerna i planen påverkar dina möjligheter att bygga ut. Din säljare från Åtvidabergs Takvåningar hjälper gärna till och förklarar vad reglerna innebär och hur de påverkar ett kommande tillbygge.

Så funkar ett taklyft i praktiken

1. När du bestämt dig

När du fått offerten, arkitektskisser och all annan nödvändig information om ditt husprojekt är det tid att fatta ett beslut. När du är klar att gå vidare är det dags att skriva ett leveransavtal. Därefter upprättas bygglovsritningar och bygglovshandlingarna, som lämnas till Bygglovsnämnden i din kommun. Väntetiden för bygglov varierar över landet och ofta också med tidpunkt på året.

2. Avrop och konstruktion

När du fått bygglovet är du klar att avropa leveransen av din takvåning. Våra konstruktörer kommer hem till ditt hus för en noggrann uppmätning och kontroll av hur huset är byggt för att kunna beräkna, rita och konstruera din nya takvåning. Därefter görs detaljritningar över förstärkningsarbeten och detaljkonstruktioner.

3. Din takvåning byggs i vår fabrik

När alla konstruktionsritningar är klara kan produktionen av din takvåning påbörjas. Inköp av fönster och andra byggkomponenter koordineras. Takvåningen byggs inomhus i vår fabrik.

4. Leverans och montage

När montageveckan är inne kommer våra montörer till byggplatsen. Lyftet förbereds under ett par dagar innan leveransdagen och sedan tar montaget en till två dagar. Vår leverans avslutas med en slutbesiktning och sedan kan övriga hantverkare komma in för att fortsätta projektet.

Allting börjar med ett hembesök

Ta det fösta steget i din resa mot ditt nya drömboende. Ett hembesök från oss är helt kostnadsfritt, och det ger oss bäst förutsättningar att presentera en lösning som möter era behov. Vi är Nordens ledande leverantör av takvåningar. Varje vecka året om, levererar vi en till två nya takvåningar till husägare och växande familjer med behov av större boyta.

Vår idé är tydlig: Vi bygger en anpassad och unikt producerad takvåning enligt kundens önskemål, så länge det är tekniskt möjligt och det finns bygglov.

Boka hembesök och låt oss berätta mer om ett taklyft

Boka ett hembesök och förverkliga din dröm nu.Nyheter från Åtvidabergs Takvåningar

Vill du bygga ut på höjden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få löpande tips & råd;